Vidar Gundersen ante "fred og ingen fare" da han på en helt vanlig mandag ble tatt til side og tildelt prisen Årets tillitsvalgt i Negotia. Her med leder i Negotia Ung, Stig Arne Bøe, som sto for overrekkelsen.

Årets tillitsvalgt – Vidar Gundersen

Klubbleder Vidar Gundersen i Hennig Olsen Is er tildelt prisen Årets tillitsvalgt i Negotia. Tildelingen ble offentliggjort på forbundets landsmøte fredag.

Tekst og foto: Terje Bergersen

Siden Gundersen ikke deltar på landsmøtet måtte overrekkelsen gjennomføres noen dager i forveien. Kollega og forslagsstiller Fredrik Selvig "lurte" hovedpersonen med på et kundeoppdrag ved Mosseporten kjøpesenter, og Negotia stilte med reportasjeteam for å forevige begivenheten.

Stig Arne Bøe, leder i Negotia Ung og medlem av prisutvalget, sto for overrekkelsen. Han understreket den helt sentrale betydningen de tillitsvalgte har for organisasjonen, og viste til det solide skussmålet Vidar Gundersen ble gitt av kollegaer da han ble foreslått til prisen.

Dette er noe av omtalen fra forslagsstiller:

  • Vidar har i hele 2021 jobbet dag og natt for å løse en sak om lønnsspørsmål mellom våre medlemmer og bedriften. Han har tross den vanskelige situasjonen med Covid-19 løst utallige oppgaver rundt møtevirksomhet med bedriften, medlemmer og Negotia sentralt. Og han har vært tydelig og klar i sin kommunikasjon overfor både medlemmer og bedriften.
  • Arbeidet har vært svært tidkrevende og sikkert belastende på mange måter, men Vidar har stått fjellstøtt i situasjonen. Han utarbeidet sammen med HR en avtale som til slutt var akseptabel for alle parter.
  • Vidar er opptatt av at ting må være rett og rettferdig. Han er en fantastisk tillitsvalgt som opptrer ryddig overfor alle, og som aldri er urimelig i sin framferd.

Klubben ved Hennig Olsen Is, en tradisjonsrik iskremprodusent med hovedsete og fabrikk i Kristiansand, består av drøyt 30 medlemmer innen salg og service. Vidar Gundersen har vært hovedtillitsvalgt i rundt åtte år. Han så ganske spørrende ut da han på en helt vanlig mandag ble tatt til side ved et kjøpesenter utenfor Moss av kollega Fredrik Selvig og Negotias utsendte. Etter overrekkelsen fikk han først bare sagt "tusen takk", men etter hvert kom det litt mer:

- Å bli foreslått til – og få – en sånn pris, det må jeg si er utrolig hyggelig. Den tilliten kollegaene i klubben viser meg er veldig viktig for den jobben jeg gjør som tillitsvalgt. Vi har vært igjennom et krevende år, men vi klarte å komme til enighet. Vi har ar et ryddig partssamarbeid med bedriften, og ser framover. Tusen takk for denne prisen, sa prismottakeren.

Selve prisen består av plakett med inskripsjon og signatur fra Negotia-ledelsen, pluss en pengegave på 10.000 kroner gitt av samarbeidspartner Gjensidige.

VI GRATULERER!

 

Det var kollega Fredrik Selvig som foreslo Vidar Gundersen til prisen Årets tillitsvalgt 2021. – Vidar gjør en formidabel jobb for oss medlemmene, sier Selvig. 

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?
Personvernerklæring Informasjonskapsler Endre dine samtykker