Hopp til hovedinnholdet

Siste nyheter

- Skal vi lykkes med å få reell likestilling i norsk næringsliv trengs det konkrete virkemidler. Vi må ta steget fra gode intensjoner til effektiv handling, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

- I dag er det 8. mars og den internasjonale kvinnedagen. Da passer det godt å minne om at det er langt igjen til likelønn mellom kvinner og menn her i landet, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Forbundsleder Monica A. Paulsen (t.v.) og forhandlingssjef Nina Møglestue på Negotias tariffkonferanse - med 50 tillitsvalgte fra toneangivende bedrifter i diverse bransjer. Foto: Terje Bergersen

Drøyt 50 tillitsvalgte deltar på årets tariffkonferanse i Negotia. På programmet står blant annet lønnsoppgjøret, pensjon og konfliktberedskap.

Har du ikke meldt deg på motivasjonssamlingen "Bedre sammen"? Da har du sjansen nå! Vi lover to dager med en spennende kombinasjon av opplevelser og fag.

Cathrine Ekenes Iversen og Jan Olav Markussen, markedskonsulenter i Negotia, vil gjerne ha tips om ansattmiljøer som kan være aktuelle for medlemskap i Negotia. Foto: Terje Bergersen

Kjenner du uorganiserte ansatte i andre bedrifter enn din egen? Da ønsker vi at du gir oss et tips som vi kan følge opp.

- Jeg ser fram til å jobbe for å styrke YS og verdien av medlemskap for den enkelte og for forbundene, sier påtroppende sekretariatssjef i YS, Roger Schjerva.

Styret i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) har ansatt Roger Schjerva som ny sekretariatssjef.

- Den gjennomsnittlige reallønnen har så å si ligget stille de siste fem årene. Derfor krever YS en betydelig reallønnsvekst for våre medlemmer i årets oppgjør, sier YS-leder Erik Kollerud. Foto: Liv Hilde Hansen.

- Etter en periode uten reallønnsvekst mener vi det er på høy tid at arbeidstakerne tar ut sin del av verdiskapningen, sier YS-leder Erik Kollerud. Tirsdag ettermiddag vedtok hovedstyret i YS sine krav til lønnsoppgjøret.    

Har du tittet innom de kjente nettavisene i det siste? Da har du kanskje lagt merke til at Negotia er på hugget for tiden.

Populært! Fra tidligere fullbooket temadag om pensjon med foreleser Harald Engelstad. Foto: Nina Harbo.

Har du oversikt over hvordan pensjonstilværelsen din blir økonomisk? Dette dagskurset hjelper deg på vei.

- Hovedmålet med prosjektet er å skape global dialog rundt klimaendringer i de polare regionene, og engasjere til tiltak i både industri, næringsliv og i de private hjem. Ekspedisjonsdeltaker Hilde Fålun Strøm (t.v.) med Negotias forbundsleder Monica A. Pausen. Foto: Terje Bergersen

I august legger Negotia-tillitsvalgt Hilde Fålun Strøm ut på en ni måneder lang overvintring i den røffe Svalbard-naturen. Underveis skal hun rapportere klimaobservasjoner til blant andre Norsk Polarinstitutt og selveste NASA.

YS har fornyet bank- og forsikringsavtalen med Gjensidige. De gode medlemsbetingelsene er blitt enda bedre.

- Vi ønsker ikke at medlemmer skal undertegne avtale om sluttpakke før de har vært i kontakt med oss, sier Negotias forhandlingssjef Nina Møglestue. Foto: Terje Bergersen

I forbindelse med nedbemanninger er det nokså vanlig at bedrifter tilbyr ansatte sluttpakker. Negotia ber medlemmer og tillitsvalgte om alltid å ta kontakt før slike signeres.

Tillitsvalgt Truls Hamsdokka i Nexans Norway, er blant dem som tidligere har mottatt aktivitetsprisen. Her med Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Kjenner du en i Negotia som fortjener en oppmerksomhet for god innsats? Da kan du foreslå vedkommende som kandidat til Aktivitetsprisen 2019.

- Negotia er særlig opptatt av rammene for kunstig intelligens og digital etikk i arbeidslivet, sier forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Høyres Nikolai Astrup har fått den nyopprettede statsrådsposten digitaliseringsminister. Negotia ser fram til god dialog om dette høyaktuelle temaet.

En av de fire motivasjonssamlingene er lagt til Hunderfossen, hvor noen av aktivitetene foregår i Høydeparken. På bildet ses klatring i "Trollveggen". Foto: Hunderfossen

Er du tillitsvalgt eller medlem av klubbstyret? Bli med på en motivasjonssamling med mye aktivitet og spennende opplevelser.

Medlemmer i Negotia er omfattet av en grunnforsikring som gir pårørende 20.000 kroner ved dødsfall. Forsikringsbeviset for 2019 er nå klart.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Digitaliseringen gir oss både muligheter og utfordringer. De nye personvernreglene i GDPR er designet for å beskytte datamateriale mot å komme på avveier.

- Profilbeskrivelsen du får etter å ha gjennomført Jobbveiviseren er veldig nyttig. Selv fikk jeg både en bekreftelse på ting jeg visste om meg selv, pluss litt nytt. sier Andreas Myrstad. Foto: Terje Bergersen

Har du havnet på rett hylle i arbeidslivet? Har du talenter du ikke visste om? Dette vil det nye medlemstilbudet Jobbveiviseren hjelpe deg med å finne ut av.

Hva gjør du hvis arbeidsgiveren bestrider sykemeldingen din, pålegger deg å ta ut ferie, eller plutselig endrer på arbeidsoppgavene dine? Negotias rådgivere gir deg svaret.

Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen

Forutsigbarhet for lønn og stillingsomfang ved fast ansettelse, er blant nyhetene som innføres i arbeidsmiljøloven fra årsskiftet.

Arbeidslivspartene og myndighetene signerte ny fireårig IA-avtale 18. desember. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie med avtaledokumentet. Første nestleder i YS, Hans-Erik Skjæggerud bak til venstre. Foto: Liv Hilde Hansen.

Partene i arbeidslivet signerte tirsdag en ny avtale om inkluderende arbeidsliv (IA). Avtalen viderefører samarbeidet om forebygging av sykefravær og frafall fra arbeidslivet.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.