Hopp til hovedinnholdet

Siste nyheter

YS har fornyet bank- og forsikringsavtalen med Gjensidige. De gode medlemsbetingelsene er blitt enda bedre.

- Vi ønsker ikke at medlemmer skal undertegne avtale om sluttpakke før de har vært i kontakt med oss, sier Negotias forhandlingssjef Nina Møglestue. Foto: Terje Bergersen

I forbindelse med nedbemanninger er det nokså vanlig at bedrifter tilbyr ansatte sluttpakker. Negotia ber medlemmer og tillitsvalgte om alltid å ta kontakt før slike signeres.

Tillitsvalgt Truls Hamsdokka i Nexans Norway, er blant dem som tidligere har mottatt aktivitetsprisen. Her med Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Kjenner du en i Negotia som fortjener en oppmerksomhet for god innsats? Da kan du foreslå vedkommende som kandidat til Aktivitetsprisen 2019.

- Negotia er særlig opptatt av rammene for kunstig intelligens og digital etikk i arbeidslivet, sier forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Høyres Nikolai Astrup har fått den nyopprettede statsrådsposten digitaliseringsminister. Negotia ser fram til god dialog om dette høyaktuelle temaet.

En av de fire motivasjonssamlingene er lagt til Hunderfossen, hvor noen av aktivitetene foregår i Høydeparken. På bildet ses klatring i "Trollveggen". Foto: Hunderfossen

Er du tillitsvalgt eller medlem av klubbstyret? Bli med på en motivasjonssamling med mye aktivitet og spennende opplevelser.

Medlemmer i Negotia er omfattet av en grunnforsikring som gir pårørende 20.000 kroner ved dødsfall. Forsikringsbeviset for 2019 er nå klart.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Digitaliseringen gir oss både muligheter og utfordringer. De nye personvernreglene i GDPR er designet for å beskytte datamateriale mot å komme på avveier.

- Profilbeskrivelsen du får etter å ha gjennomført Jobbveiviseren er veldig nyttig. Selv fikk jeg både en bekreftelse på ting jeg visste om meg selv, pluss litt nytt. sier Andreas Myrstad. Foto: Terje Bergersen

Har du havnet på rett hylle i arbeidslivet? Har du talenter du ikke visste om? Dette vil det nye medlemstilbudet Jobbveiviseren hjelpe deg med å finne ut av.

Hva gjør du hvis arbeidsgiveren bestrider sykemeldingen din, pålegger deg å ta ut ferie, eller plutselig endrer på arbeidsoppgavene dine? Negotias rådgivere gir deg svaret.

Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen

Forutsigbarhet for lønn og stillingsomfang ved fast ansettelse, er blant nyhetene som innføres i arbeidsmiljøloven fra årsskiftet.

Arbeidslivspartene og myndighetene signerte ny fireårig IA-avtale 18. desember. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie med avtaledokumentet. Første nestleder i YS, Hans-Erik Skjæggerud bak til venstre. Foto: Liv Hilde Hansen.

Partene i arbeidslivet signerte tirsdag en ny avtale om inkluderende arbeidsliv (IA). Avtalen viderefører samarbeidet om forebygging av sykefravær og frafall fra arbeidslivet.

Ansatte i privat sektor vil i framtiden kunne samle opptjent pensjon fra ulike arbeidsforhold på én pensjonskonto, hvis Stortinget vedtar regjeringens forslag. Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Finansminister Siv Jensen la nylig fram forslag om at ansatte i privat sektor med innskuddspensjon skal få samlet pensjonen i en egen konto som følger arbeidstakeren gjennom hele livet.

- Det er viktig at Negotia er til stede i alle foraene hvor vi kan representere medlemmene våre, og i tillegg bidra til godt samarbeid i YS, sier Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen

Negotias første nestleder Eirik Bornø er nylig valgt til ny første nestleder i YS Privat. – En posisjon som gir oss viktig innflytelse i YS, sier han.

- Betalt foreldrepermisjon handler om likestilling og muligheten for bedre balanse mellom arbeidsliv og sosialt liv, sier Negotia-nestleder Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen.

Den internasjonale sammenslutningen ITUC oppfordrer til å delta i en kampanje for innføring av bedre rettigheter til foreldrepermisjon i europeiske land. Signer du også!

- At den lovfestete obligatoriske tjenestepensjonen utelater opptjening på lønn opp til 1G, slår svært negativt ut for dem med lavest inntekter, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen.

Fagforeningene må prioritere innsatsen for bedre pensjonsordninger. Det viser ferske tall fra YS Arbeidslivsbarometer.

YS-delegasjonen: Fra venstre: Vegard Einan (Parat), Lizzie Ruud Thorkildsen (Delta), Pål A. Hellman (Finansforbundet), Mirjam Sorge Folkvord (YS), Dag Bjørnar Jonsrud (YS), Monica A. Paulsen (Negotia/YS), Hans-Erik Skjæggerud (YS), Kine Norland (YS), Erik Kollerud (YS).

Søndag startet ITUC-kongressen i København. Kongressen samler 1200 deltakere, som i seks dager skal diskutere utfordringer for arbeidstakere verden over. – Dette er en viktig arena for å skape et anstendig arbeidsliv over hele verden, sier YS-leder Erik Kollerud.

YS har fornyet bank- og forsikringsavtalen med Gjensidige. De gode medlemsbetingelsene i dagens avtale blir enda bedre fra nyttår.

At Color Fantasy (bildet) og Color Magic ikke får flagge om til NIS, betyr at 700 norske arbeidsplasser er reddet. Foto: Color Line

Regjeringen har snudd og trukket tilbake klarsignalet om å flytte Color Lines to Kiel-ferger til Norsk internasjonalt skipsregister (NIS). Dermed er utflagging avverget.

Fra meklingen mellom YS og NHO i hovedoppgjøret 2018. Foto: Terje Bergersen

Partene er blitt enige om at det trengs mer tid til utredninger, slik at ny AFP ikke blir forhandlingstema før i hovedoppgjøret 2020.

Fikk hedersprisen. Wenche Nitteberg ble tildelt Negotias hederspris for sin store innsats for medlemmene i klubb og avdeling gjennom mange år.

Til stor jubel mottok Wenche Nitteberg Negotias høyeste utmerkelse hedersprisen. Tildelingen skjedde under landsmøtets festmiddag lørdag kveld.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.