Hopp til hovedinnholdet

Siste nyheter

SNART LØNNSOPPGJØR: - Dette er det viktigste vi driver med, medlemmenes lønns- og arbeidsforhold, sier sjeføkonom Helle Stensbak som er YS’ representant i Det tekniske beregningsutvalget (TBU). Foto: Terje Bergersen

Tirsdag vedtok YS kravene foran årets lønnsoppgjør. Kan vi ha høyere forventninger til mellomoppgjøret i år? Får vi tatt igjen noe av den tapte kjøpekraften fra i fjor?

- Når økonomien går bedre, er det viktig at den økte verdiskapingen fordeles utover alle dem som skaper verdiene, sier YS-leder Jorunn Berland foran lønnsoppgjøret 2017. Foto: Terje Bergersen

– Vi kan ikke akseptere reallønnsnedgang flere år på rad. Og resultatet av verdiskapingen må fordeles nå som økonomien går bedre, sier YS-leder Jorunn Berland. I dag vedtar YS sine krav til årets lønnsoppgjør.

Engasjerte. Temakveld i regi av Negotia Oslo og Omegn. Panelet fra venstre: Monica Paulsen, 1. nestleder i Negotia; Håvard Lismoen, leder for samfunnspolitisk avdeling i YS og Trond Vegard Sæle, leder i Negotia Ung.

Negotia har nylig vedtatt en politisk plattform. Men hva betyr egentlig politikk i denne sammenhengen? Avdelingen i Oslo tok saken opp til debatt på en temakveld.

Er du født før 1963? Da er du i målgruppen for pensjonsdagen 14. mars med Harald Engelstad. Meld deg på i dag, her gjelder "først til mølla"

Wenche Røsåsen Nitteberg mottok aktivitetspris på Regionsmøtet i Oslo i fjor. Fotograf: Terje Bergersen

Kjenner du en i Negotia som fortjener en oppmerksomhet for god innsats? Da kan du foreslå vedkommende som kandidat til Aktivitetsprisen 2017.

Digitaliseringen i arbeidslivet vil sette nye krav til kompetanse. Negotia løfter dette viktige temaet høyt opp på dagsordenen framover.

- Regjeringen må sette ned et utvalg som grundig vurderer fordeler og ulemper ved et kontantfritt samfunn, skriver Negotia-leder Arnfinn Korsmo i et innlegg i avisen Dagens Næringsliv.

Antallet sysselsatte sank med 14.000 i perioden august til november i fjor, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. – Nyansettelsene ser dessverre ut til å utebli, kommenterer Negotia-leder Arnfinn Korsmo.

Vervepremie på 500 kroner går altså til både deg og kollegaen du verver. Dere får kampanjegaven i form av et supergavekort hver.

- Jeg foreslår at Stortingets næringskomite henter fram igjen loven om god handelsskikk og vurderer tiltak sammen med Konkurransetilsynet og næringsministeren, sier Negotias forbundsleder. Foto: Terje Bergersen

Rema 1000 har nettopp lansert sin nye Bestevenn-strategi. – Den bestevennen Rema er opptatt av er ingen andre enn lommeboka di, sier Negotia-leder Arnfinn Korsmo.

Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen

Fra årsskiftet er det innført regler som pålegger virksomhetene ansvar for kartlegging og tiltak som forebygger volds- og trusselsituasjoner.

Arnfinn Korsmo advarer arbeidsgivere mot å fortsette på omstillingskarusellen, og maner til bruk av sunn fornuft. Foto: Terje Bergersen

Arbeidsledigheten gikk ned med 0,2 prosentpoeng fra juli til oktober. – Tegn til bedring i økonomien gir håp om fortsatt nedgang i ledigheten, mener Negotia-leder Arnfinn Korsmo.

Samarbeidprosjekt! Fra venstre: Jorunn Berland, YS-leder; Marte Gerhardsen, leder for Tankesmien Agenda og Vibeke Hammer Madsen, adm. direktør for Virke. Foto: Monica Paulsen.

YS og Virke holdt tirsdag seminar om sirkulær økonomi sammen med Handelshøyskolen BI og Tankesmien Agenda. – En interessant og viktig dag for framtidens næringsliv, sier Negotias nestleder Monica Paulsen.

Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Fra 1. januar 2017 endres det såkalte knekkpunktet for sparesats i innskuddspensjoner. Dette kan i visse tilfeller føre til at ansatte taper pensjon.

Bruk og kast skal ut. Økt ressursutnyttelse skal inn. Bli med på seminar om den sirkulære økonomien tirsdag 13. desember.

Svalbardmeldingen er vedtatt av Stortinget. Den er i stor grad i tråd med innspill Negotia har gitt politiske miljøer de seneste par årene.

Negotias høyeste utmerkelse Hedersprisen, ble tildelt Rune Martinsen på landsmøtet lørdag.

Master Trainer Darison Chaala og prosjektleder Randi Bjørgen på Negotias landsmøte.

Darison Chaala fra den afrikanske organisasjonen SADC, fortalte en gripende historie til Negotias landsmøte lørdag.

Prisen Årets tillitsvalgt i Negotia 2016 gikk til Victor Henriksen. Tildelingen skjedde på landsmøtet lørdag.

Slik oppsummerte forbundsleder Arnfinn Korsmo det siste året og dagens realiteter i arbeidslivet, da han åpnet Negotias landsmøte lørdag.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.