Hopp til hovedinnholdet

Siste nyheter

Fra og med 1. april vil alle nye medlemmer i Negotia få to kontingentfrie måneder ved innmelding. I tillegg tilbys de seks måneders kostnadsfri innboforsikring gjennom Gjensidige.

Negotias delegasjon i Spekter-oppgjøret: Spesialrådgiver Synnøve Lohne-Knudsen, 1. nestleder Eirik Bornø og rådgiver Bjørn Erik Engvin.

Tirsdag startet lønnsoppgjøret for ansatte i tariffområdet Spekter. YS krever betydelig reallønnsvekst for sine medlemmer, sier Negotias nestleder Eirik Bornø. OBS! FORHANDLINGENE ER I MÅL.

Etter mekling drøyt 14 timer på overtid kom YS og NHO til enighet i årets mellomoppgjør.

Negotia-leder Monica A. Paulsen er sterkt kritisk til de arbeidsvilkårene som tilbys medlemmer leid inn til dagligvarebransjen via ManpowerGroup Solution. Foto: Terje Bergersen

- Det tilbys lav lønn, det jobbes 10-15 timer om dagen uten overtidsbetaling, og det er ikke spesifisert stillingsprosent i arbeidskontrakten, uttaler forbundsleder Monica A. Paulsen til Dagbladet.

Fra fjorårets tariffoppgjør mellom YS og NHO. Fra venstre: YS Privat-leder Vegard Einan, YS-advokat Ørnulf Kastet, NHO-direktør Nina Melsom og sektoransvarlig i YS Privat, Christopher Navelsaker. Foto: Liv Hilde Hansen

Lørdag 30. mars møtes YS og NHO til mekling i årets mellomoppgjør. Fristen for enighet er søndag 31. mars klokken 24.00.

- Jobben min består i å kjøpe inn utstyr som skal om bord i skipene vi bygger. Det kan være alt fra en kran til fremdriftsmaskineri, sier Negotia-medlem Isabel Holmeset. Foto: Jan Plottke

Svaret er at Negotia organiserer et mangfold av ansatte med svært forskjellig arbeidsinnhold og utdanning. Her møter du en av dem.

Illustrasjon: Adobe Stock

Tidligere avtaler om et inkluderende arbeidsliv har bygget på en ordning der den enkelte virksomhet inngår samarbeidsavtale med NAV. Sånn er det ikke lenger.

Torsdag kveld brøt YS og NHO forhandlingene i lønnsoppgjøret i privat sektor. Nå går oppgjøret til mekling hos Riksmekleren.

Negotias delegasjon ved kravoverleveringen hos NHO: Fra venstre: Forbundsleder Monica A. Paulsen, rådgiver Kathrine Fosnes Olsen og 1. nestleder Eirik Bornø. Foto: Trygve Bergsland

Lønns- og tariffoppgjøret er i gang. Mandag overleverte YS sine krav til NHO i de samordnete forhandlingene.

Negotia og Virke har kommet til enighet om årets fordeling av lønnsgarantiordningen. Trinn 6 i minstelønnstabellen heves med 5,80 kroner per time.

Myrtle Witbooi (72) har viet sitt liv til kampen for minstelønn og trygge arbeidsforhold for husholdsarbeiderne i Sør-Afrika. ILO-konvensjonen om husholdsarbeid skyldes i stor grad hennes innsats. Hun er invitert av norsk fagbevegelse til 8. mars-seminar om vold og trakassering i arbeidslivet. Foto: Liv Hilde Hansen

Myrtle Witbooi (72) startet som hushjelp i Cape Town under apartheidregimet. Nå reiser hun verden rundt og snakker om arbeiderrettigheter for kvinner. 8. mars deltar hun på et felles seminar i regi av YS, LO og Unio.

- Skal vi lykkes med å få reell likestilling i norsk næringsliv trengs det konkrete virkemidler. Vi må ta steget fra gode intensjoner til effektiv handling, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

- I dag er det 8. mars og den internasjonale kvinnedagen. Da passer det godt å minne om at det er langt igjen til likelønn mellom kvinner og menn her i landet, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Forbundsleder Monica A. Paulsen (t.v.) og forhandlingssjef Nina Møglestue på Negotias tariffkonferanse - med 50 tillitsvalgte fra toneangivende bedrifter i diverse bransjer. Foto: Terje Bergersen

Drøyt 50 tillitsvalgte deltar på årets tariffkonferanse i Negotia. På programmet står blant annet lønnsoppgjøret, pensjon og konfliktberedskap.

Har du ikke meldt deg på motivasjonssamlingen "Bedre sammen"? Da har du sjansen nå! Vi lover to dager med en spennende kombinasjon av opplevelser og fag.

Cathrine Ekenes Iversen og Jan Olav Markussen, markedskonsulenter i Negotia, vil gjerne ha tips om ansattmiljøer som kan være aktuelle for medlemskap i Negotia. Foto: Terje Bergersen

Kjenner du uorganiserte ansatte i andre bedrifter enn din egen? Da ønsker vi at du gir oss et tips som vi kan følge opp.

- Jeg ser fram til å jobbe for å styrke YS og verdien av medlemskap for den enkelte og for forbundene, sier påtroppende sekretariatssjef i YS, Roger Schjerva.

Styret i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) har ansatt Roger Schjerva som ny sekretariatssjef.

- Den gjennomsnittlige reallønnen har så å si ligget stille de siste fem årene. Derfor krever YS en betydelig reallønnsvekst for våre medlemmer i årets oppgjør, sier YS-leder Erik Kollerud. Foto: Liv Hilde Hansen.

- Etter en periode uten reallønnsvekst mener vi det er på høy tid at arbeidstakerne tar ut sin del av verdiskapningen, sier YS-leder Erik Kollerud. Tirsdag ettermiddag vedtok hovedstyret i YS sine krav til lønnsoppgjøret.    

Har du tittet innom de kjente nettavisene i det siste? Da har du kanskje lagt merke til at Negotia er på hugget for tiden.

Populært! Fra tidligere fullbooket temadag om pensjon med foreleser Harald Engelstad. Foto: Nina Harbo.

Har du oversikt over hvordan pensjonstilværelsen din blir økonomisk? Dette dagskurset hjelper deg på vei.

- Hovedmålet med prosjektet er å skape global dialog rundt klimaendringer i de polare regionene, og engasjere til tiltak i både industri, næringsliv og i de private hjem. Ekspedisjonsdeltaker Hilde Fålun Strøm (t.v.) med Negotias forbundsleder Monica A. Pausen. Foto: Terje Bergersen

I august legger Negotia-tillitsvalgt Hilde Fålun Strøm ut på en ni måneder lang overvintring i den røffe Svalbard-naturen. Underveis skal hun rapportere klimaobservasjoner til blant andre Norsk Polarinstitutt og selveste NASA.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.