Hopp til hovedinnholdet

Siste nyheter

Jeg er så stolt over alle våre medlemmer og tillitsvalgte i Felleskjøpet Agri som med stor entusiasme sto rakrygget i streiken for sine vilkår.

Gard Henriksen, hovedtillitsvalgt for Negotias medlemmer i Felleskjøpet Agri. Foto: Terje Bergersen

Tirsdag kveld kom Felleskjøpet Agri og Negotia til enighet i årets lønnsoppgjør. Streiken er dermed avsluttet.

Over 350 av Negotias medlemmer i Felleskjøpet Agri er i streik. En streik hvor vi som arbeidstakerpart følger helt vanlige spilleregler i det organiserte arbeidslivet.

Felleskjøpet Agri påstår på sine nettsider at de har kommet med et nytt tilbud i helgen. – Vi har ikke oppfattet å ha fått et nytt tilbud, sier Negotia-rådgiver Anne-Lene Gabrielsen.

Hovedtillitsvalgt i Negotia Felleskjøpet Agri, Gard Henriksen

Søndag sendte Negotia-klubben i Felleskjøpet Agri et løsningsforslag for å få slutt på streiken. Forslaget ville kostet bedriften 3,2 prosent.

Streikende Negotia-medlemmer ved Felleskjøpets Agris butikk på Kløfta. Foto: Terje Bergersen

Negotia-klubben i Felleskjøpet Agri vil sikre de rettighetene medlemmene har i dag.

Samlet støtte til de streikende fra 120 Negotia-tillisvalgte som representerer klubber og avdelinger over hele Norge. Foto: Nina Møglestue.

Fra Negotia-konferansen torsdag og fredag uttrykker de 120 deltakende tillitsvalgte sin samlete støtte til de streikende medlemmene i Felleskjøpet Agri.

- Slik vi ser det er det bedriften som her forsøker å omgå spillereglene, ved at de skifter organisasjon og unndrar seg tarifforpliktelser, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Spekter har stevnet YS/Negotia for Arbeidsretten fordi de mener streiken i Felleskjøpet Agri er tariffstridig og ulovlig. - Vi reagerer med vantro, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen

Streikende Negotia-medlemmer ved Felleskjøpet Agris hovedkontor i Lillestrøm. Foto: Terje Bergersen

Kyllingfôr kan kjøpes andre steder enn hos Felleskjøpet. Det er ingen grunn til at dyrevelferden skal stå i fare i denne konflikten, sier Negotia.

- Tilbudet berører overhodet ikke våre medlemmers opparbeidede vilkår når det gjelder blant annet tillegg for sen arbeidstid, helligdagstillegg, vakttillegg og provisjonsavtaler. Gard Henriksen, hovedtillitsvalgt for de streikende Negotia-medlemmene i Felleskjøpet Agri. Foto: Terje Bergersen

Felleskjøpet Agri kom torsdag ettermiddag med et tilbud for å få avsluttet konflikten. – Tilbudet er ikke i nærheten av å innfri våre krav, svarer Negotia.

Tillitsvalgte fra medlemsgrupper og avdelinger over hele landet deltar på Negotia-konferansen. Foto: Jan Olav Markussen

Et program fylt av høyaktuelle saker og en sal full av engasjerte tillitsvalgte. Og – du kan følge med på live-strømming.

Samhold og god stemning blant streikevaktene utenfor Felleskjøpets hovedkontor i Lillestrøm. Foran fra venstre: Elisabeth Helmen, Gard Henriksen (hovedtillitsvalgt) og Ragne Holøyen. Foto: Terje Bergersen

352 Negotia-medlemmer ved Felleskjøpet Agri gikk ut i streik tirsdag. De streiker for å beholde avtalte tariffrettigheter.

Kom ikke til enighet med motparten i meklingen. Fra venstre: Dag Bjørnar Johnsrud (forhandlingsleder YS), Ole-Johnny Solberg og John Arild Leirnes (tillitsvalgte Negotia Felleskjøpet Agri), Kathrine Fosnes Olsen og Anne-Lene Gabrielsen (rådgivere Negotia) og Gard Henriksen (hovedtillitsvalgt Negotia Felleskjøpet Agri). Foto: Terje Bergersen

Nærmere tre timer på overtid ble meklingen vedrørende lønnsoppgjøret i Felleskjøpet Agri brutt. Dermed blir det streik fra arbeidstidens begynnelse tirsdag 17. september.

Partene møttes hos Riksmekleren mandag formiddag. Øverst ved bordet Riksmekler Mats Wilhelm Ruland og Mekler Tine Kari Nordengen. Deler av YS/Negotias delegasjon til høyre. (Bildet er fra oppstartmøtet som var felles med SAN/Norges Farmaceutiske Forening, som er til mekling samtidig med YS/Negotia). Foto: Terje Bergersen

Mandag formiddag møttes Negotia/YS og arbeidsgiverforeningen Spekter hos Riksmekleren vedrørende lønnsoppgjøret i Felleskjøpet Agri. Fristen for enighet er klokka 24.00.

Medlemmer i klubbstyre og forhandlingsutvalg i Negotia Felleskjøpet Agri. Fra venstre: Johannes Bye, Dagfinn Pedersen, Gard Henriksen (klubbleder), Ole Johnny Solberg (nestleder) og Tormod Bergseng. Foto: Terje Bergersen

Negotia-klubben og Felleskjøpet Agri ble ikke enige i årets lønnsoppgjør. Partene møtes dermed hos Riksmekleren mandag 16. september – med fare for streik fra tirsdag 17.

Illustrasjon: Adobe Stock

Negotia får stadig henvendelser fra tillitsvalgte som møter motstand fra arbeidsgiver i utøvelsen av vervet sitt.

Negotias delegasjon med presidenten i UNI ICTS. Fra venstre: Eirik Bornø, Andy Carr (president i UNI ICTS), Jon-Roar Selenius og Synnøve Lohne-Knudsen.

Fagorganiserte fra hele verden holder konferanse i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur 26. – 28. august. Negotia er på plass med tre representanter.

I Negotias administrasjon er det ledig stilling som generalsekretær.

Prisen Årets tillitsvalgt ble i 2018 tildelt Oddbjørn Skaare Myklebust i Rolls-Royce Marine. Foto: Terje Bergersen

Prisen skal deles ut på Negotias landsmøte i november. Fristen for å sende inn forslag er 10. oktober.

Regjeringen gir 2,3 milliarder i statsstøtte til det som blir verdens største flytende havvindpark. – Et bra og klart politisk signal om satsing på grønnere teknologi i energibransjen, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.