Hopp til hovedinnholdet

Siste nyheter

Det er oppnådd enighet for de sju overenskomstene med Virke innen helse, utdanning og kultur (HUK-området).

Arkivfoto: Nina Harbo

Her er kurset i pensjonsrettigheter for deg som er født i 1963 og senere. Vi gir deg kunnskapen du trenger for å gjøre de rette valgene.

Daværende Telenor Norge-direktør Berit Svendsen (til venstre) under en paneldebatt på Arendalsuka i august. Foto: Caroline M. Svendsen.

Det er i dag blitt kjent at Berit Svendsen går av som administrerende direktør for Telenor Norge AS. - Våre medlemmer beklager avgangen, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen.

Foto: Terje Bergersen

Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen blir etter alt å dømme innstilt av valgkomiteen som ny 2. nestleder i YS.

- Bort med avgiftsøkningene og fram med samarbeidet. Forbundsleder Monica A. Paulsen med Negotia Ung-leder og Ringnes-tillitsvalgt Trond Vegard Sæle(t.h.), og tillitsvalgt for Negotia i Coca-Cola Lars Einar Ingvaldsen. Foto: Terje Bergersen.

Negotia var onsdag i møte på Stortinget for å påvirke politikere til å reversere økningene i sukkeravgiften.

Pensjon er et tema det er økende interesse for, og det har vært rift om plassene på Negotias kurs på dette området de senere årene. Foto: Nina Harbo.

Negotia tilbyr nå kurs for tillitsvalgte i virksomheter som har offentlige pensjonsordninger i KLP og SPK (Statens pensjonskasse).

Prisen Årets tillitsvalgt ble i 2017 tildelt Pål Ligaard i Telenor Mobile. Foto: Terje Bergersen

Prisen skal deles ut på Negotias landsmøte i november. Fristen for å sende inn forslag er 10. oktober.

- IA-avtalen er et godt virkemiddel når arbeidsgivere skal tilrettelegge, slik at flere kan få lavere sykefravær og jobbe lenger, sier YS-leder Jorunn Berland. Tirsdag la hun fram 2018-versjonen av YS Arbeidslivsbarometer på Arendalsuka. Foto: Terje Bergersen

- Ikke alle har god nok helse til å jobbe full tid, eller være i jobb i det hele tatt. Disse vi må finne løsninger for i arbeidslivet sier YS-leder Jorunn Berland. 

Bård Stensli, politioverbetjent i PST, ble tildelt YS' likestillingspris i 2017 for sin innsats for å gi homofile i norsk politi et ansikt og en stemme. Foto: Terje Bergersen

Likestillingsprisen deles som vanlig ut på YS-konferansen i oktober. Siste frist for forslag er onsdag 15. august.

Negotias ledertrio er på plass under Arendalsuka. Forbundsleder Monica A. Paulsen med 1. nestleder Eirik Bornø (t.h) og 2. nestleder Håkon Skahjem. Foto: Terje Bergersen

Arendalsuka starter førstkommende mandag. Tirsdag er den store YS-dagen og vi setter pris på om du tar deg tid til å besøke oss under arrangementet.

Oppnådde forbedringer i AFP-ordningen. Negotias delegasjon i det samordnete oppgjøret med NHO, fra høyre: Forbundsleder Monica A. Paulsen, assisterende forhandlingssjef Nils Blomhoff og rådgiver Kathrine Fosnes Olsen. Foto: Terje Bergersen

I årets tariffoppgjør ble det enighet om endringer som gjør det vanskeligere å miste retten til avtalefestet pensjon. Dette er nå fulgt opp i AFP-vedtektene.

- Dette er utvilsomt en lettelse for de ansatte og et solid gjennomslag for argumentene til våre lokale tillitsvalgte, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Vi er så glade for nyheten om at Kongsberg Gruppen har inngått avtale med Rolls-Royce om å kjøpe Rolls-Royce Commercial Marine, sier forbundsleder Monica A. Paulsen 

Fra markeringen utenfor Stortinget i 2015, da en samlet norsk fagbevegelse protesterte mot endringer i arbeidsmiljøloven. Foto: Terje Bergersen

Gjennom arbeidsmiljøloven har ansatte i norske virksomheter rett til forskjellige former for innflytelse på arbeidssituasjonen sin. Er man organisert og omfattet av tariffavtale har man ytterligere rettigheter.

- Alle kan få behov for hjelp i arbeidslivet, og det får du når du er organisert, sier Ena Rizvic, styremedlem i Negotia Ung for Region Sør. Foto: Terje Bergersen

Arbeidstakerorganisasjoner spør ofte hvordan de skal nå fram til flere unge. Ena Rizvic mener det er de tradisjonelle verdiene som teller.

- Våre tillitsvalgte er blitt kjent med denne situasjonen gjennom medieoppslag de siste dagene. Dette er en uhørt fremgangsmåte, som skaper ekstra vanskeligheter for mange mennesker, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Rema 1000 vil etter nyttår slutte å bruke varefremmere fra tredjepartsleverandør. Dermed står mange i merchandising-bransjen i fare for å miste jobbene sine.

Christy Hoffmann er ny generalsekretær i UNI, etter Philip Jennings som har hatt vervet gjennom de seneste 18 årene. Foto: UNI.

Denne uken er 2000 fagforeningsledere fra hele verden samlet til kongress i Liverpool. Negotia er med.

- Ungdom som skal ut i sin første jobb bør be om råd for å være sikre på at de ikke blir utnyttet. Det er en god ide å kontakte en arbeidstakerorganisasjon, sier Trond Vegard Sæle, leder i Negotia Ung. Foto: Terje Bergersen

Sommerjobb er viktig for ungdom. Men det er også viktig å styre unna "gale" vilkår, sier Negotia Ung-leder Trond Vegard Sæle.

Tett på Steinfeld. Utenriksreporteren, forfatteren og historikeren Hans-Wilhelm Steinfeld skal snakke om truslene mot det demokratiske styresettet i Europa.

Hovedtemaene på konferansen er bedriftsdemokrati, medbestemmelse, krisehåndtering og kompetanse. Det er nå klart for påmelding.

Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen

I en fersk dom konkluderer Høyesterett med at reisetid skal anses som arbeidstid. – Nå blir spørsmålet hvilken generell betydning dette vil få for arbeidslivet, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

- Det som skjer her i Geneve er en bekreftelse på at globaliseringen har gjort verden mindre. Man kan ikke begrense seg til å plaske rundt i sin egen lille andedam. Verden presser på og avgjørelser som tas "der ute" berører oss i aller høyeste grad, skriver 1. nestleder Eirik Bornø.

Rundt 5.700 delegater er i disse dager samlet på ILO-konferansen i Geneve. Negotias nestleder Eirik Bornø er på plass som representant for YS.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.