Hopp til hovedinnholdet

Siste nyheter

Ansatte i privat sektor vil i framtiden kunne samle opptjent pensjon fra ulike arbeidsforhold på én pensjonskonto, hvis Stortinget vedtar regjeringens forslag. Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Finansminister Siv Jensen la nylig fram forslag om at ansatte i privat sektor med innskuddspensjon skal få samlet pensjonen i en egen konto som følger arbeidstakeren gjennom hele livet.

- Det er viktig at Negotia er til stede i alle foraene hvor vi kan representere medlemmene våre, og i tillegg bidra til godt samarbeid i YS, sier Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen

Negotias første nestleder Eirik Bornø er nylig valgt til ny første nestleder i YS Privat. – En posisjon som gir oss viktig innflytelse i YS, sier han.

- Betalt foreldrepermisjon handler om likestilling og muligheten for bedre balanse mellom arbeidsliv og sosialt liv, sier Negotia-nestleder Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen.

Den internasjonale sammenslutningen ITUC oppfordrer til å delta i en kampanje for innføring av bedre rettigheter til foreldrepermisjon i europeiske land. Signer du også!

- At den lovfestete obligatoriske tjenestepensjonen utelater opptjening på lønn opp til 1G, slår svært negativt ut for dem med lavest inntekter, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen.

Fagforeningene må prioritere innsatsen for bedre pensjonsordninger. Det viser ferske tall fra YS Arbeidslivsbarometer.

YS-delegasjonen: Fra venstre: Vegard Einan (Parat), Lizzie Ruud Thorkildsen (Delta), Pål A. Hellman (Finansforbundet), Mirjam Sorge Folkvord (YS), Dag Bjørnar Jonsrud (YS), Monica A. Paulsen (Negotia/YS), Hans-Erik Skjæggerud (YS), Kine Norland (YS), Erik Kollerud (YS).

Søndag startet ITUC-kongressen i København. Kongressen samler 1200 deltakere, som i seks dager skal diskutere utfordringer for arbeidstakere verden over. – Dette er en viktig arena for å skape et anstendig arbeidsliv over hele verden, sier YS-leder Erik Kollerud.

YS har fornyet bank- og forsikringsavtalen med Gjensidige. De gode medlemsbetingelsene i dagens avtale blir enda bedre fra nyttår.

At Color Fantasy (bildet) og Color Magic ikke får flagge om til NIS, betyr at 700 norske arbeidsplasser er reddet. Foto: Color Line

Regjeringen har snudd og trukket tilbake klarsignalet om å flytte Color Lines to Kiel-ferger til Norsk internasjonalt skipsregister (NIS). Dermed er utflagging avverget.

Fra meklingen mellom YS og NHO i hovedoppgjøret 2018. Foto: Terje Bergersen

Partene er blitt enige om at det trengs mer tid til utredninger, slik at ny AFP ikke blir forhandlingstema før i hovedoppgjøret 2020.

Fikk hedersprisen. Wenche Nitteberg ble tildelt Negotias hederspris for sin store innsats for medlemmene i klubb og avdeling gjennom mange år.

Til stor jubel mottok Wenche Nitteberg Negotias høyeste utmerkelse hedersprisen. Tildelingen skjedde under landsmøtets festmiddag lørdag kveld.

Med den ni måneder lange overvintringen på Svalbard ønsker Hilde Fålun Strøm (til venstre) å inspirere til klimatiltak i både industri, næringsliv og de private hjem. Her med Negotia-leder Monica A. Paulsen og avtalen om støtte til prosjektet.

September neste år reiser to kvinner ut i Svalbard-naturen for å overvintre i ni måneder. Underveis skal de blant annet gjøre klimaobservasjoner og rapportere til kjente forskningsinstitusjoner.

Prismottaker Oddbjørn Skaare Myklebust leder Negotia-klubben i Rolls-Royce Marine. Hans solide arbeid for å beholde arbeidsplasser lokalt og sikre norsk eierskap, ga resultater.

På Negotias landsmøte lørdag ble prisen årets tillitsvalgt tildelt Oddbjørn Skaare Myklebust i Rolls-Royce Marine.

- Vi må evne å utvikle oss som forbund og gjøre nødvendige endringer underveis. Vi må være relevante både for dagens medlemmer og framtidens medlemmer, sa Negotia-leder Monica A. Paulsen under sin landsmøtetale.

LANDSMØTET 2018. - Tettere partssamarbeid og økt organisering på begge sider av bordet er nødvendig for balansen i arbeidslivet, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen.

Alliansen av fagforeninger i franskeide Teleperformance krever at bedriften signerer global rammeavtale som anerkjenner grunnleggende faglige rettigheter og arbeidsvilkår.

UNI Global Union ber det franskeide selskapet Teleperformance respektere menneskerettigheter og ansattes lønns- og arbeidsvilkår, og krever opprettelse av global tariffavtale.

- Jeg forteller historien min for å vise at det nytter å stå imot – og hvor viktig det er å være organisert, sier Negotia-medlem Lars-Iver Jønland. Foto: Terje Bergersen

- Jeg var heldigvis organisert. Uten bistanden fra Negotia hadde jeg aldri fått jobben tilbake, sier Lars-Iver Jønland.

Nyvalgt YS-ledelse. YS-leder Erik Kollerud (midten) med 1. nestleder Hans-Erik Skjæggerud og 2. nestleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Onsdag valgte YS-kongressen Erik Kollerud til ny leder etter Jorunn Berland. Hans-Erik Skjæggerud og Monica A. Paulsen ble valgt til henholdsvis 1. og 2. nestleder.

Arbeidsminister Anniken Hauglie pekte på at fagbevegelsen og organisasjonene vil bli mer nødvendig da hun gjestet YS-konferansen. Foto: Siv Bjelland

Arbeidsminister Anniken Hauglie varslet det hun kalte en «ny giv» i IA-arbeidet da hun innledet på YS-konferansen tirsdag 30. oktober.

Medlemskveld i avdeling Tromsø nå høst, gjennomført med støtte fra "3-prosenten". Markedskonsulent Jan Olav Markussen fra Negotia sentralt orienterer.

Aktivitet lokalt i Negotia er viktig for samholdet og styrken i organisasjonen. Økonomisk støtte ytes fra ordningen med 3-prosentmidler. Søknadsfristen i år er 20. desember.

YS regnes med. - En statsråd vi hadde som gjest på et møte en gang, sa at "det er så befriende å møte YS, for dere er ikke låst i tankegangen". Det tok jeg som et kvalitetsmerke, sier avtroppende YS-leder Jorunn Berland. Foto: Terje Bergersen

Som 25-åring fikk hun sitt første tillitsverv. 37 år senere er avtroppende YS-leder Jorunn Berlands tro på fagforeningenes plass i arbeidslivet like urokkelig. Og hun ser det på sin måte.

Som de første fagforeningene i Norge gir Negotia, Parat og Delta medlemmene et helt nytt verktøy. Det hjelper deg å velge riktig
vei inn i framtidens arbeidsliv.

- I samfunnet produseres store mengder informasjon. Dersom vi ikke er bevisst på dette i design av kunstig intelligens, vil den bearbeidede informasjonen kunne bidra til å forsterke forskjeller i samfunnet framfor å bidra til å bygge opp samfunnet vi ønsker å leve i, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

En nylig publisert rapport om digitale grep for norsk verdiskapning berører de negative utfordringene ved kunstig intelligens for lettvint, mener Negotia-leder Monica A. Paulsen.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.