Hopp til hovedinnholdet

Siste nyheter

Sjekk restferien din. Kanskje har du dager igjen som kan brukes til en deilig vinterferie neste år? Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen

Har du ferie til gode og lurer på hvor mange dager du kan overføre til neste år? Negotia gir deg svaret.

Du får et supergavekort på 600 kroner for hvert medlem du verver. Kampanjen går fram til 22. desember.

Illustrasjonsfoto: Liv Hilde Hansen, YS

Sliterordningen gir en ekstra ytelse til deg som tar ut AFP (avtalefestet pensjon) når du er 62, 63, eller 64 år og ikke har arbeidsinntekt ved siden av.

FULL STØTTE. Negotias landsmøte 16. og 17. november vedtok en resolusjon med full støtte til fagforeningssammenslutningen ETUC's arbeid med et EU-direktiv for åpenhet om lønn. Foto: Terje Bergersen

- Et EU-direktiv for større åpenhet om lønn vil sette fagforeninger bedre i stand til å utjevne skjevhet og ulikhet, sier forbundsleder Monica A. Paulsen.

Mangeårig tillitsvalgt Wenche Brynjulfsen er tildelt forbundets høyeste utmerkelse, Hedersprisen.

Årets tillitsvalgt 2019 – Gard Henriksen i Negotia Felleskjøpet Agri. Foto: Terje Bergersen

På Negotias landsmøte lørdag ble Gard Henriksen i Felleskjøpet Agri tildelt prisen Årets tillitsvalgt.

- Negotia og den øvrige fagbevegelsen må rigge seg for å møte endringene i arbeidslivet og fortsatt være attraktive for medlemmene, sa forbundsleder Monica A. Paulsen da hun åpnet Negotias landsmøte.

- Trepartssamarbeidet er nøkkelen til et godt arbeidsliv med lav ledighet og et samfunn med små forskjeller.

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup på seminaret om digital etikk og kunstig intelligens, som Negotia og Telenor holdt for næringslivsledere i mai. Foto: Terje Bergersen

YS var mandag i møte med digitaliseringsminister Nikolai Astrup om involvering og partenes rolle knyttet til datadeling og digital utvikling.

Leder av YS Spekter og forbundsleder i Delta, Lizzie Ruud Thorkildsen, under en streikemarkering ved Sykehuset Østfold 12. juni. – Rikslønnsnemnda har lyttet til de ansatte og sett urimeligheten i arbeidsgivers standpunkt, sier hun. Foto: Martin Müller, Delta.

YS Spekter og LO Stat jubler over fullt gjennomslag for kravet om pensjon fra første krone. Torsdag kom kjennelsen fra Rikslønnsnemnda i årets sykehusoppgjør.

- Jeg ser virkelig fram til å få jobbe sammen med de ansatte med å utvikle Negotia som serviceorganisasjon for medlemmene, sier den nye generalsekretæren Tore Hansen.

Forbundsstyret i Negotia har ansatt Tore Hansen som ny generalsekretær. Han kommer fra stilling som divisjonsdirektør ved OsloMet.

Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Som tillitsvalgt har du myndighet til å inngå avtaler om arbeidstiden på vegne av medlemmene.

- Jeg gleder meg til å sette i gang med arbeidet for å få flere unge engasjert i fagforeningsarbeid over hele Europa, sier Trond Vegard Sæle. Negotia Ung-lederen er nyvalgt president i UNI Europas ungdomsorganisasjon. Foto: Terje Bergersen

Negotia Ung-leder Trond Vegard Sæle er valgt til ny leder for UNI Europa Youth.

Norges Handikapforbunds Ungdom mottok likestillingsprisen på YS-konferansen tirsdag. Juryleder Hans-Erik Skjæggerud med Tamarin Varner og Gabriel Wilhelmsen Hoff. Foto: Vetle Daler

– Norges Handikapforbunds Ungdom skaper endringer i samfunnets holdninger og flytter politikken i riktig retning. Det sier Hans-Erik Skjæggerud, 1. nestleder i YS og juryleder for YS’ likestillingspris.

YS og YS-forbundene gir totalt 200 000 kroner til årets TV-aksjon. Midlene fra årets aksjon går til CAREs arbeid med å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Trude Robert er hovedtillitsvalgt for Negotias medlemmer i ISS. Foto: Terje Bergersen

- Jeg har nok en medfødt intoleranse mot urettferdighet. Rett skal være rett, sier tillitsvalgt Trude Robert.

Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

- Medlemmene beholder opparbeidede rettigheter. Det hadde vi ikke hatt mulighet til å oppnå på noen annen måte enn å streike, skriver Negotia-leder Monica A. Paulsen.

ILO-leder Guy Ryder skriver seg inn i gjesteboken ved Nobels fredssenter i Oslo. ILO ble tildelt fredsprisen i 1969 for sitt arbeid med å utarbeide internasjonale konvensjoner som regluerer arbeidslivet i alle land. Foto: Siv M. Bjelland

ILO er 100 år. Jubileet ble markert med ILO-leder Guy Ryder og de norske partene.

Inger Lise Rasmussen fungerer i stillingen fram til styret har ansatt ny generalsekretær. Foto: Terje Bergersen

I en overgangsfase er tidligere forbundsleder Inger Lise Rasmussen konstituert som generalsekretær i Negotia.

YS-leder Erik Kollerud. Foto: Liv Hilde Hansen

- Først og fremst er jeg glad for at partene kom frem til en god løsning på konflikten, og at avtalte lønns- og arbeidsvilkår videreføres til neste års hovedoppgjør.

Negotia sin streik i Felleskjøpet Agri i perioden 17. - 24. september var ulovlig. Dette slo Arbeidsretten fast i dag. Negotia er svært overrasket over dette resultatet.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.