Hopp til hovedinnholdet

Negotia Ung støtter de streikende i Foodora

Er du ikke i humør til å handle eller lage mat selv? Da er løsningen ofte enkel. Foodoras sykkelbud henter maten som frister rett fra restauranten og leverer den hjem på døra hos deg. Enkelt, ikke sant? Eller?

Akkurat nå streiker 102 Foodora-ansatte. Grunnen er at sykkelbudene hos matleverandøren har jobbet i tre år for å få på plass en tariffavtale, uten å lykkes. Derfor streiker budene for en tariffavtale som vil gi dem en tryggere arbeidshverdag, en lønn som dekker vedlikehold av utstyret de trenger i jobben sin, og generelt mer rettferdige vilkår.

Sykkelbudene som leverer maten til deg har i snitt en lønn på 157 kroner timen, inkludert tillegg. Budene må betale alt utstyr av egen lomme: Sykkel, hjelm, piggdekk, mobiltelefon, vedlikehold osv.

Foodora er et selskap som benytter seg av plattformøkonomi, et fenomen som har blitt møtt med kritiske blikk grunnet manglende regulering og arbeidsgiveransvar. En tariffavtale vil derfor ikke bare være viktig for ansatte i Foodora, men kan også sette en standard for fremtidige ansatte i selskaper som benytter seg av delingsøkonomi.

Negotia Ung vil at alle ansatte skal ha: 

  • Rettferdig lønn
  • Rettferdige og forutsigbare arbeidsvilkår
  • Reell innflytelse på arbeidsplassen 

Vi ønsker derfor at du, som forbruker, velger bort Foodora nå under streiken og støtter sykkelbudene sammen med oss!

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.