Hopp til hovedinnholdet

Nyheter

- Jeg ser virkelig fram til å få jobbe sammen med de ansatte med å utvikle Negotia som serviceorganisasjon for medlemmene, sier den nye generalsekretæren Tore Hansen.

Forbundsstyret i Negotia har ansatt Tore Hansen som ny generalsekretær. Han kommer fra stilling som divisjonsdirektør ved OsloMet.

Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Som tillitsvalgt har du myndighet til å inngå avtaler om arbeidstiden på vegne av medlemmene.

- Jeg gleder meg til å sette i gang med arbeidet for å få flere unge engasjert i fagforeningsarbeid over hele Europa, sier Trond Vegard Sæle. Negotia Ung-lederen er nyvalgt president i UNI Europas ungdomsorganisasjon. Foto: Terje Bergersen

Negotia Ung-leder Trond Vegard Sæle er valgt til ny leder for UNI Europa Youth.

Norges Handikapforbunds Ungdom mottok likestillingsprisen på YS-konferansen tirsdag. Juryleder Hans-Erik Skjæggerud med Tamarin Varner og Gabriel Wilhelmsen Hoff. Foto: Vetle Daler

– Norges Handikapforbunds Ungdom skaper endringer i samfunnets holdninger og flytter politikken i riktig retning. Det sier Hans-Erik Skjæggerud, 1. nestleder i YS og juryleder for YS’ likestillingspris.

YS og YS-forbundene gir totalt 200 000 kroner til årets TV-aksjon. Midlene fra årets aksjon går til CAREs arbeid med å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Trude Robert er hovedtillitsvalgt for Negotias medlemmer i ISS. Foto: Terje Bergersen

- Jeg har nok en medfødt intoleranse mot urettferdighet. Rett skal være rett, sier tillitsvalgt Trude Robert.

Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

- Medlemmene beholder opparbeidede rettigheter. Det hadde vi ikke hatt mulighet til å oppnå på noen annen måte enn å streike, skriver Negotia-leder Monica A. Paulsen.

ILO-leder Guy Ryder skriver seg inn i gjesteboken ved Nobels fredssenter i Oslo. ILO ble tildelt fredsprisen i 1969 for sitt arbeid med å utarbeide internasjonale konvensjoner som regluerer arbeidslivet i alle land. Foto: Siv M. Bjelland

ILO er 100 år. Jubileet ble markert med ILO-leder Guy Ryder og de norske partene.

Inger Lise Rasmussen fungerer i stillingen fram til styret har ansatt ny generalsekretær. Foto: Terje Bergersen

I en overgangsfase er tidligere forbundsleder Inger Lise Rasmussen konstituert som generalsekretær i Negotia.

YS-leder Erik Kollerud. Foto: Liv Hilde Hansen

- Først og fremst er jeg glad for at partene kom frem til en god løsning på konflikten, og at avtalte lønns- og arbeidsvilkår videreføres til neste års hovedoppgjør.

Negotia sin streik i Felleskjøpet Agri i perioden 17. - 24. september var ulovlig. Dette slo Arbeidsretten fast i dag. Negotia er svært overrasket over dette resultatet.

Jeg er så stolt over alle våre medlemmer og tillitsvalgte i Felleskjøpet Agri som med stor entusiasme sto rakrygget i streiken for sine vilkår.

Gard Henriksen, hovedtillitsvalgt for Negotias medlemmer i Felleskjøpet Agri. Foto: Terje Bergersen

Tirsdag kveld kom Felleskjøpet Agri og Negotia til enighet i årets lønnsoppgjør. Streiken er dermed avsluttet.

Over 350 av Negotias medlemmer i Felleskjøpet Agri er i streik. En streik hvor vi som arbeidstakerpart følger helt vanlige spilleregler i det organiserte arbeidslivet.

Felleskjøpet Agri påstår på sine nettsider at de har kommet med et nytt tilbud i helgen. – Vi har ikke oppfattet å ha fått et nytt tilbud, sier Negotia-rådgiver Anne-Lene Gabrielsen.

Hovedtillitsvalgt i Negotia Felleskjøpet Agri, Gard Henriksen

Søndag sendte Negotia-klubben i Felleskjøpet Agri et løsningsforslag for å få slutt på streiken. Forslaget ville kostet bedriften 3,2 prosent.

Streikende Negotia-medlemmer ved Felleskjøpets Agris butikk på Kløfta. Foto: Terje Bergersen

Negotia-klubben i Felleskjøpet Agri vil sikre de rettighetene medlemmene har i dag.

Samlet støtte til de streikende fra 120 Negotia-tillisvalgte som representerer klubber og avdelinger over hele Norge. Foto: Nina Møglestue.

Fra Negotia-konferansen torsdag og fredag uttrykker de 120 deltakende tillitsvalgte sin samlete støtte til de streikende medlemmene i Felleskjøpet Agri.

- Slik vi ser det er det bedriften som her forsøker å omgå spillereglene, ved at de skifter organisasjon og unndrar seg tarifforpliktelser, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

Spekter har stevnet YS/Negotia for Arbeidsretten fordi de mener streiken i Felleskjøpet Agri er tariffstridig og ulovlig. - Vi reagerer med vantro, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen

Streikende Negotia-medlemmer ved Felleskjøpet Agris hovedkontor i Lillestrøm. Foto: Terje Bergersen

Kyllingfôr kan kjøpes andre steder enn hos Felleskjøpet. Det er ingen grunn til at dyrevelferden skal stå i fare i denne konflikten, sier Negotia.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.