Nyheter

I våres sendte regjeringen forslag til endringer i hjemmekontorforskriften på høring. Nå har Negotia gitt sitt svar til Arbeids- og sosialdepartementet.

Illustrasjonsfoto: NTB

Den nye medlemsfordelen YS Pensjon var på skinner tidlig i 2021, og mange medlemmer har allerede tatt den i bruk. Her får du forvaltning av din personlige pensjonsbeholdning til svært gunstige betingelser.

Fra blomsterhavet utenfor Oslo Domkirke etter terrorhandlingene på Utøya og i Oslo 22. juli 2011. Foto: Terje Bergersen.

I dag er det ti år siden terrorangrepene på Utøya og mot regjeringskvartalet i Oslo, der til sammen 77 mennesker ble drept. Negotia sender sine tanker til alle som ble rammet.

Svarer du riktig på quizen så kan du vinne de lekre Negotia-solbrillene modellen har på seg. Foto: Terje Bergersen

Har du oversikt over reglene om ferie og utbetaling av feriepenger? Svar på quizen og bli med i trekningen av lekre Negotia-solbriller.

Foto: Terje Bergersen

Sommerroen har senket seg. Det er tid for ferie og et velfortjent avbrekk fra hverdag og jobb, etter et år som både har vært annerledes og krevende.

25. juni satte Nordea Direct ned renten på Boligstart – lånet for deg som skal kjøpe din aller første bolig.

Snurr lønnsfilm. Rådgiver Anne K. Nordvang og advokat Nils Blomhoff under innspilling av digital lønnskonferanse på NHO-området. Tilsvarende filmer er spilt inn for tariffområdene Virke og Spekter. Se opptakene på Min side. Foto: Terje Bergersen

Det er høysesong for lokale lønnsforhandlinger blant Negotias medlemsgrupper landet rundt. Du finner de nødvendige lønnsverktøyene her på nettsiden.

Oslo Pride arrangeres i år fra 18. - 27. juni. Her fra paraden i 2019. Foto: Martin Fjellanger/Oslo Pride

Juni er den internasjonale måneden for Pride-markeringer. – Mangfold er en styrke i arbeidslivet, og vi må kjempe for et samfunn hvor alle er frie til å være seg selv, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen. 

Lønn, overtid, avspasering, usaklig oppsigelse, trakassering … Alle kan trenge en superhelt som holder orden på rettigheter og forhold på arbeidsplassen. Se de rykende ferske filmsnuttene fra YS.

Trond Vegard Sæle, 2. nestleder i Negotia. Foto: Terje Bergersen

I et intervju med Dagsavisen mandag, tar Negotias 2. nestleder Trond Vegard Sæle til orde for avgiftskutt på varer som lokker nordmenn til Sverige for å handle.

15. juni og 17. juni holder YS frokostmøter om henholdsvis grønne tariffavtaler og kunstig intelligens. Møtene strømmes på YouTube fra Negotias studio, og er åpne for alle.

Fra venstre: Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen, Negotias 2. nestleder Trond Vegard Sæle, HK-leder Christopher Beckham og HKs 1. nestleder Elisabeth Sundset. Foto: Heidi Bang

Fredag 28. mai hadde den politiske ledelsen i Negotia møte med forbundsledelsen i LO-forbundet Handel og kontor.

Gjennom drøftingsmøte med arbeidsgiver kan du som tillitsvalgt bistå medlemmer som vurderes oppsagt. På webinaret onsdag 2. juni kl. 18.00 forteller vi deg hvordan.

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Nylig ble utredningen om ny AFP (avtalefestet pensjon) i privat sektor lagt fram. Partene er enige om flere viktige forhold ved ordningen, men finansieringen er fortsatt uavklart.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Hvilke regler skal gjelde for arbeidstakere med hjemmekontor? Det ønsker arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen tilbakemelding på. Nå er forslag til endringer i hjemmekontorforskriften sendt ut på høring. Hvilke erfaringer har du som Negotia-medlem fra det siste året? Vi vil gjerne høre fra deg.

Illustrasjonsfoto: NTB

Den nye medlemsfordelen YS Pensjon var på skinner tidlig i 2021, og mange medlemmer har allerede tatt den i bruk. Her får du forvaltning av din personlige pensjonsbeholdning til svært gunstige betingelser.

Uten fagbevegelsen hadde det trolig stått dårlig til med rettighetene til vanlige arbeidstakere. – Vi har et ansvar for å sikre ansattes rettigheter også inn i framtidens arbeidsliv, sier Negotias forbundsledelse i sin videohilsen i anledning 1. mai.

- For å beskytte rettighetene til unge arbeidstakere på vei inn i arbeidslivet, og sikre utviklingen av grønne jobber, må vi sørge for at unge stemmer blir hørt, sier Trond Vegard Sæle. Foto: Terje Bergersen.

Denne uken har forbundsledelsen deltatt på UNI Global Unions digitale Europa-konferanse. På avslutningsdagen 29. april ble Negotias 2. nestleder, Trond Vegard Sæle, valgt som 1. varamedlem til UNI Europas styre.

- Jeg ser fram til å samle forbundene i Norge i arbeidet for å fremme kvinners arbeidssituasjon og kvinners helse i Norden, og i verden, sier Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Negotia-leder Monica A. Paulsen ble mandag valgt inn som fast medlem i UNI Europas kvinnestyre, og som 2. vara til UNIs kvinnestyre på verdensnivå.

Årets lokale lønnsforhandlinger nærmer seg. Negotia gir deg ferske tall og gode tips til gjennomføringen. Finn "din" lønnskonferanse og meld deg på!

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler