Hopp til hovedinnholdet

Nyheter

Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen oppfordrer aksjonærer i andre selskaper til å avstå fra utbytte slik Kværner nå legger opp til. Foto: YS/Scanpix

Kværner ASAs styre har sendt ut en anmodning til aksjonærene om å droppe det planlagte utbyttet på 0,5 kroner per aksje. Utbetalingen ville tilsvart 134,5 millioner kroner. – Et klokt solidarisk grep, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen

Leder for Negotia Ung, Trond Vegard Sæle. Foto: Terje Bergersen

Mange studenter er helt avhengig av ekstrainntekt for å få den økonomiske hverdagen til å gå rundt. – Hva gjør regjeringen når disse nå mister ekstrainntekten sin, spør Negotia Ung-leder Trond Vegard Sæle.

YS-leder Erik Kollerud. Foto: Liv Hilde Hansen

En rekke virksomheter har store økonomiske problemer på grunn av koronakrisen. Nå krever YS at bedrifter som mottar offentlig hjelp eller permitterer ansatte ikke tar ut utbytte.

- Det er nå viktig for oss at Kongsberg Maritime forstår at vi er inne i en krise som tilsier en annerledes holdning til inntjeningskrav og drift. Vi setter vår lit til at næringsministeren er enig i dette og forvalter det statlige eierskapet klokt, sier Negotias 1. nestleder Eirik Bornø. Foto: Terje Bergersen

Sammen med andre fagorganisasjoner i Kongsberg Maritime har Negotia tidligere kjempet hardt for å redde den store maritime bedriften på Vestlandet. Nå kjempes det igjen.

Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

Stortingsflertallet er mandag enige om en utvidet krisepakke for å begrense de økonomiske skadevirkningene av koronaviruset. – Dette er gode tiltak som vi har etterlyst, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen.

YS foreslår blant annet å samordne ytelser for permittering, sykelønn og omsorgspenger for å avhjelpe den akutte situasjonen vi befinner oss i. Det fremkommer i brevet som gikk fra YS-leder Erik Kollerud til statsministeren søndag kveld. 

Forbundslederen om krisetiltak:

- Partssamarbeidet må benyttes - både nasjonalt og lokalt - sier forbundsleder Monica A. Paulsen, og oppfordrer tillitsvalgte og medlemmer til å gi oss tilbakemeldinger om hvordan situasjonen er rundt om i virksomhetene. 

Siste nytt: Lønnsforhandlingene utsettes til høsten

Regjeringen la fredag fram en tiltakspakke for å dempe de økonomiske virkningene av koronaviruset. Blant annet reduseres antall dager med lønnsplikt for arbeidsgivere ved permittering fra 15 til 2 dager. 

Negotia-leder Monica A. Paulsen. Foto: YS/Scanpix

YS og Negotia forventer at regjeringen tar nødvendige grep for å redusere skadevirkningene for norsk næringsliv som følge av Koronaviruset.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Ledelsen (arbeidsutvalget) i Negotia har besluttet at alle kurs og arrangementer i regi av forbundet sentralt og lokalt i utgangspunktet utsettes.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Negotia og Virke har kommet til enighet om årets fordeling av lønnsgarantiordningen. Trinn 6 i minstelønnstabellen heves med 5,74 kroner per time. Det vil si en pen lønnsoppgang før årets oppgjør.

Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

- Et EU-direktiv for større åpenhet om lønn vil sette fagforeninger bedre i stand til å utjevne skjevhet og ulikhet, sier forbundsleder Monica A. Paulsen.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Likestillingsloven har fått endringer som gjør den til et bedre verktøy i likelønnskampen. - Et viktig framskritt verdt å framheve i forbindelse kvinnedagen 8. mars, sier forbundsleder Monica A. Paulsen.

Illustrasjonsfoto: AdobeStock

NAV har vurdert sykepengeregelverket knyttet til situasjoner som kan oppstå ved mistanke om Koronavirus. Andre spørsmål angående ansattes rettigheter har også kommet opp.

27. februar skiftet vår samarbeidspartner Gjensidige Bank navn til Nordea Direct, og fikk nye nettsider og ny mobil- og nettbank. Nordea Direct skal fortsatt være banken for deg som er medlem hos oss i Negotia og fortsatt gi svært gode medlemspriser på boliglån og andre banktjenester. De har vi framforhandlet for deg.

- YS forventer reallønnsøkning ikke bare i frontfaget, men også i alle de påfølgende oppgjørene, sier YS-leder Erik Kollerud. Foto: Liv Hilde Hansen

– Vi har en helt klar forventning om økt reallønn, sier YS-leder Kollerud. Tirsdag vedtok YS’ hovedstyre kravene til årets tariffoppgjør.

- Våre tillitsvalgte forhandler lønn lokalt etter kriteriene bedriftens økonomi, produktivitet, framtidsutsikter og konkurranseevne. Og når politikerne i stat og kommuner tillater så mye utover frontfaget, kan man ikke forvente at vi som er i privat sektor skal stå med lua i hånda, sier Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

De ferske tallene fra Teknisk beregningsutvalg viser at ansatte i staten i fjor fikk 0,7 prosentpoeng mer i lønnspålegg enn resultatet av frontfagsoppgjøret. Det får Negotias forbundsleder til å reagere.

Tillitsvalgte i møte på Stortinget. Fra venstre: Ivar Ihle, tillitsvalgt Tekna; Oddbjørn Myklebust, tillitsvalgt Negotia; Sylvi Listhaug, stortingsrepresentant Frp og Eddy Nyrnes, tillitsvalgt NITO. Foto: Terje Bergersen

- Vi vil ha svar på hvordan næringsministeren gjennom sitt eierskap vil sikre at viktige arbeidsplasser og spisskompetanse ikke flytter ut av landet, sier Negotia-tillitsvalgt Oddbjørn Myklebust.

Teresa Casertano (t.v) fra UNI Global Union og Cecilie Heuch fra Telenor, signerte den fornyete globale rammeavtalen på Fornebu 14. april. UNIs generalsekretær Christy Hoffman på storskjerm. Foto: Terje Bergersen

Fredag undertegnet Telenor en fornyet utgave av den globale rammeavtalen for fagorganisering i konsernets datterselskaper i utlandet.

Fire YS-forbund arrangerer felles medlemskonferanser i landets seks største byer. Først ut er Bergen 18. februar.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.