Hopp til hovedinnholdet

Nyheter

Negotia-leder Monica A. Paulsen (t.v) og Cecilie Heuch i Telenor tar imot digitalminister Nikolai Astrup på konferansen om digital etikk i mai. Foto: Terje Bergersen

Negotia og Telenor overrekker Norges første erklæring om ansvarlig bruk av kunstig intelligens til digitaliseringsministeren.

Fra Negotia-konferansen 2018. Ole Andre Bråten utfordrer tilhørerne i et engasjerende foredrag om krisehåndtering for tillitsvalgte. Foto: Terje Bergersen

Hva skal vi leve av i framtiden? Det et av spørsmålene som settes i fokus på Negotia-konferansen 19. og 20. september.

Negotia støtter opp om miljøvennlige energikilder som flytende havvind. - Vi har teknologien som trengs, sier forbundsleder Monica A. Paulsen.

YS og Virke har kommet til enighet om årets lønnsregulering for de sju overenskomstene på HUK-området.

Negotia-tillitsvalgte på lønnskonferanse, fra venstre: Jan Briseid, Oslo Røde Kors; Josefin Ryde, Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU); Eli Marie Johnsen, Norges KFUK-KFUM og Kolbjørn Havnes, Norsk Hydro. Foto: Terje Bergersen

Å legge en god slagplan og forberede seg skikkelig er nesten alltid avgjørende for resultatet i de lokale lønnsforhandlingene.

Forbundsstyremedlem Hilde Fålun Strøm (midten) legger i august ut på en ni måneder lang forskingsbasert overvintring i Svalbard-naturen. Negotias ledertrio ønsker lykke til (fra venstre): Forbundsleder Monica A. Paulsen, 1. nestleder Eirik Bornø og 2. nestleder Håkon Skahjem. Foto: Terje Bergersen

I august forlater Negotias forbundsstyremedlem Hilde Fålun Strøm sivilisasjonen i Longyearbyen. Foran henne venter en ni måneder lang overvintring i den barske Svalbard-naturen.

I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge (USN) tilbyr Negotia studium i endringsledelse med 10 studiepoeng til høsten.

Den høye sukkeravgiften truer næringsmiddelindustri og arbeidsplasser i Norge. Negotia ber regjeringen iverksette et snarlig opphør av avgiften. Illustrasjonsfoto: Terje Bergersen.

I høringssvar til regjeringen om avgiftene på sjokolade og sukkervarer krever Negotia et opphør fra førstkommende årsskifte.

IBM har besluttet å iverksette en global nedbemanning for å bedre lønnsomheten. Nå roper de tillitsvalgte varsko.

YS har fornyet bank- og forsikringsavtalen med Gjensidige med virkning fra 2019. De gode medlemsbetingelsene er nå enda bedre enn før.

På plass for YS under ETUC-kongressen i Wien. Fra venstre: YS-leder Erik Kollerud, 1. nestleder Hans-Erik Skjæggerud og 2. nestleder (også Negotia-leder) Monica A. Paulsen. (Litt uskarpe, men det er bare på grunn av det dårlige lyset på bildet :).

YS følger opp Negotias initiativ om digital etikk på kongressen til ETUC i Wien denne uken.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie kommenterer trygdeoppgjøret 2019. Foto: ASD

Med virkning fra 1. mai 2019 er grunnbeløpet i folketrygden (G) fastsatt til 99 858 kroner.

Inviterer næringsministeren til dialog om konkurransefremmende tiltak i dagligvarebransjen.

Her er en mulighet for deg som vil bli tydeligere og tryggere når du tar ordet i små og store forsamlinger. Grip sjansen!

Negotia-leder Monica A. Paulsen (t.h) og Cecilie Heuch, EVP and Chief People Officer i Telenor, var vertskap for rundebordskonferansen om digital etikk og kunstig intelligens. Foto: Terje Bergersen

På initiativ fra Negotia ble det mandag holdt en rundebordskonferanse om digital etikk og kunstig intelligens – med digitaliseringsminister Nikolai Astrup til stede.

Fra fagbevegelsens samlete mobilisering mot uønskete endringer i arbeidsmiljøloven 2015. Foto: Terje Bergersen

1. mai er kjent som arbeidernes internasjonale kampdag. Og det har vært mye å kjempe for opp gjennom årene.

- Framtidens arbeidsliv må ha gode arenaer for involvering og samhandling. Det skal denne undersøkelsen hjelpe oss å legge til rette for, sier Negotia-leder Monica A. Paulsen (t.v.). De øvrige f.v: Bernhard H. Hilmarsen, Searching for Leadership; Jonathan Reams, NTNU og Silje Vollan, masterstudent NTNU. Foto: Terje Bergersen

I vår gjennomfører NTNU og Searching for leadership en stor undersøkelse blant Negotias tillitsvalgte om samarbeid og ledelse i virksomhetene.

- At mange jobber overtid uten å få betalt for det er ikke akseptabelt. Overtid skal registreres og kompenseres, sier Negotias forbundsleder Monica A. Paulsen. Foto: Terje Bergersen

At hver tredje arbeidstaker ikke får betalt for overtid er oppsiktsvekkende, synes Negotia. Det er det svært mange andre som også synes.

Negotias delegasjon i de sentrale lønnsforhandlingene med Virke. Fra venstre: Negotia-nestleder og nestleder i YS Privat Eirik Bornø, rådgiver Anne-Lene Gabrielsen og advokat Inger Olise Skarvøy. Foto: Terje Bergersen

Torsdag kom YS og arbeidsgiverorganisasjonen Virke i mål med årets sentrale lønnsforhandlinger. Resultatet er i tråd med frontfaget og gir en ramme på 3,2 prosent.

Partene møttes til kravoverlevering onsdag ettermiddag. Bård Westbye (t.v.), leder tariff i Virke og Eirk Bornø, nestleder i YS Privat. Foto: Terje Bergersen

I dag startet det sentrale lønnsoppgjøret mellom YS og arbeidsgiverforeningen Virke. - Vi forventer et resultat på linje med frontfaget, sier nestleder for YS Privat, Eirik Bornø.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.