Som Negotia-medlem står du styrket

Negotia opplever å få uvanlig mange nye medlemmer for tiden. Nå er det kanskje tydeligere enn noen gang hvorfor det er viktig å være organisert.

Telefonlinjene inn til Negotia gløder nå i disse koronatider, som de garantert også gjør til andre fagforbund. Medlemmenes behov for svar på spørsmål om permittering, karantene, omsorgsdager, dagpenger og andre rettigheter, er nesten uendelig.

Forbundets apparat jobber på spreng for å tilrettelegge relevant informasjon og ta unna alle henvendelsene som kommer. I den krevende situasjonen vi er inne i framstår det som tydeligere enn noen gang hvorfor det er viktig å være organisert. Ikke minst kommer dette fram gjennom den responsen vi får fra alle medlemmene vi er i kontakt med nå om dagen. Dessuten ser vi det på det økte tilfanget av nye medlemmer.

I tillegg er det verdt å merke seg hvordan trepartssamarbeidet mellom myndighetene og partene i arbeidslivet nå virkelig kommer til sin rett. Regjeringen inviterer til innspill og innspillene tas på alvor. Et godt eksempel er krisepakkene som er vedtatt de siste dagene. De er kraftig forbedret etter påtrykk fra YS og den øvrige fagbevegelsen.

For noen dager siden gikk YS og arbeidsgiverorganisasjonen virke ut med en felles oppfordring hvor hovedbudskapet lød som følger:

– Vi har en tydelig oppfordring til alle landets arbeidsgivere, tillitsvalgte, verneombud og ansatte: Snakk sammen, slik at vi i fellesskap kan bidra til å finne løsninger i den krisen vi befinner oss i!

Sammen med oppfordringen fulgte disse fem tipsene til godt samarbeid på arbeidsplassen:

  1. Arbeidsgivere, tillitsvalgte og verneombud bør møtes jevnlig.
  2. Arbeidsgivere orienterer om status og utfordringer for virksomheten.
  3. Tillitsvalgte og verneombud orienterer om status og utfordringer for de ansatte.
  4. Partene drøfter og blir enige om midlertidige løsninger som i størst mulig grad ivaretar hensynene til både virksomheten og ansatte.
  5. Løsningene nedtegnes skriftlig og kommuniseres ut til alle ansatte.

Samhold, fellesskap og god dialog gir de beste forutsetningene for å takle utfordringer. Det organiserte arbeidslivet hjelper landet vårt nå til å komme gjennom koronakrisen på best mulig måte.

Bli medlem

Hei, jeg heter Nora. Hva kan jeg hjelpe med?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

Powered by eZ Platform - Informasjonskapsler