Viktig arena. På de årlige regionsmøtene deltar cirka 260 tillitsvalgte fra hele landet. Her fra samlingen til regionene Oslo og Øst i 2016. Foto: Terje Bergersen

Kompetanse på programmet

Vårens regionsmøter i Negotia står for døren. Det høyaktuelle temaet kompetanse tas opp til diskusjon på samlingene.

I likhet med den nylig avholdte tariffkonferansen, blir kompetanse også hovedtemaet på vårens syv regionsmøter hvor rundt 260 tillitsvalgte og medlemmer i Negotia møtes.

Kompetanse i arbeidslivet blir stadig viktigere, ikke minst i forbindelse med den mye omtalte digitaliseringen. Endringene kommer raskere enn før. Jobber vil fases ut og nye vil oppstå. Vinnerne i «det nye arbeidslivet» blir de som har den mest relevante kompetansen.

Tariffavtalene pålegger arbeidsgiverne et betydelig ansvar for etter- og videreutdanning av de ansatte. Men følges dette opp i tilstrekkelig grad? Involveres de tillitsvalgte? Lages det kompetanseplaner og iverksettes tiltak slik avtalebestemmelsene foreskriver?

Dette er blant de viktige spørsmålene som tas opp til diskusjon på vårens regionsmøter. De første holdes kommende helg 31. mars til 2. april. De øvrige etter påske.

Les mer i medlemsbladet Negotia magasin

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.